Lomtalanítás és elektronikai hulladékgyűjtés

 • 2017.06.12.
 • Önkormányzati aktuális hírek

.

Tisztelt Veresegyházi Lakosok!

 

A Zöld Híd Régió Nonprofit Kft., mint Veresegyház települési szolgáltatója a lakossági lomtalanítást, valamint az elektronikai hulladékgyűjtést 2017. június 17-i és június 24-i, szombati napokon végzi térítésmentesen.

A 30 m3-es konténerek az adott napokon 8.00 órától 14.00 óráig állnak a lakosság rendelkezésére, az alábbi helyszíneken:

 

 1. Csokonai u.- Eötvös u. sarok (szelektív sziget)
 2. Zivatar utca
 3. Hegyalja u.- Zsellérföldi u. sarok
 4. Andrássy út – Újtelep u. sarok
 5. Búzavirág u. – Gerbera u. sarok
 6. Viczián u. – Levendula u. sarok
 7. Fészekrakó – Sportföld u. sarok
 8. Budapesti u. – Kodály Z. u. sarok
 9. Szent Erzsébet Krt. játszótér mellett
 10. Patak u. – Csomádi u. sarok
 11. Ivacs u. szelektív sziget mellett
 12. Vásártér u. – Árpád u. sarok

 

A gyűjtés napján mindenki elviheti a hozzá legközelebb eső gyűjtőhelyre a háztartásában feleslegessé vált bútorokat, eszközöket.

 

Azok számára, akiknek a hulladékok elszállítása gondot okoz (idősek, mozgáskorlátozottak, gépjárművel nem rendelkezők) a GAMESZ segítséget nyújt a gyűjtőhelyre történő szállításban, amennyiben a lomtalanítást megelőző napokon legkésőbb déli 12 óráig jelzik igényüket a GAMESZ felé és a gyűjtési napon házuk elé kiteszik a hulladékot.

Kérjük, ingatlanjaikra senkit ne engedjenek be! (Amennyiben feltétlenül szükséges az ingatlanon belüli segítségnyújtás, úgy kizárólag a GAMESZ arcképes igazolvánnyal rendelkező munkatársait engedjék be.)

 

A GAMESZ elérhetőségei:

Telefon: 28-585-190, 28-585-191, 28-585-196

E-mail: lomtalanitas@veresegyhaz.hu

Levélcím: GAMESZ 2112 Veresegyház, Sport u. 4.

 

 

FONTOS!

 

TILOS ELHELYEZNI a lomtalanító konténerekbe vegyes települési hulladékot, zöldhulladékot, veszélyes hulladékot (festékek, hígítók, vegyszerek, fénycsövek, elemek, akkumulátorok), fáradt olajat, tintapatront, inert hulladékot (építési törmelék, bontásból származó anyagok, csempe), nagyméretű gumiabroncsot (teherautó, munkagép abroncs), hungarocellt és szelektíven gyűjthető üveg, műanyag, papír hulladékot.

 

A LOMTALANÍTÁSKOR LERAKHATÓ HULLADÉKOK: bútorok (asztalok, székek, szekrények, matracok), fából készült nagyobb méretű használati tárgyak, szőnyegek, padlószőnyeg, ágynemű, textil, ruhanemű, műanyag (linóleum) padlók, kerti bútorok, műanyag medencék, műanyag játékok, KIZÁRÓLAG személygépkocsi, kerékpár, motorkerékpár gumiabroncsok.

 

A GYŰJTŐPONTOKON LEADHATÓ ELEKTRONIKAI HULLADÉKOK: háztartási kis-és nagygépek (mikró, konyhai robotgépek, hajszárító, hűtő, mosógép, mosogatógép), távközlési eszközök (telefon, mobiltelefon), számítástechnikai, szórakoztató elektronikai cikkek (laptop, számítógép-alkatrészek, tévé, rádió, tablet), elektromos barkácsgépek, világítótestek.

 

Kérjük együttműködésüket a lomtalanítás során. Tegyünk közösen városunk tisztaságáért, fontosnak tartva, hogy ezek a hulladékok ne erdőbe, árokpartra, hanem megfelelő ártalmatlanításra kerüljenek!

 

Tovább információkért keressék a Zöld Híd Régió Kft. központi ügyfélszolgálati elérhetőségeit:

Telefon: 06/40-201-026

E-mail: ugyfelszolgalat@zoldhid.hu

Nem árt tudni 

Nem árt tudni, hogy a „lomizás” bírsággal sújtható!

Az a személy, aki nem rendelkezik a hulladékgazdálkodáshoz szükséges engedélyekkel és hulladékot vesz át – még akkor is, ha ezért nem fizet – az a 2012. évi 185. „A hulladékról” szóló törvény értelmében szabálysértést követ el, ami akár 500 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható, ami adó módjára behajtható.

De szabálysértést követ el az is, aki a hulladékot illetéktelennek átadja. A hulladék birtokosának is (vagyis akitől elszállítják a hulladékot) törvényben előírt kötelezettségei vannak. A törvény szerint ugyanis, hulladékot másnak csak abban az esetben szabad átadni –a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás keretében történő átadás kivételével – ha a hulladék átadója meggyőződött arról, hogy az átvevő rendelkezik a hulladék szállítására, kezelésére, kereskedelmére, közvetítésére vonatkozó szükséges engedélyekkel! Így az átadó is bírsággal sújtható, ráadásul a hulladékgazdálkodási bírság megfizetése nem mentesít a büntetőjogi, továbbá a kártérítési felelősség, valamint – többek között – a természetes vagy eredeti környezeti állapot helyreállítására vonatkozó kötelezettség teljesítése alól.

Városunkban nagy terhet és költséget ró a GAMESZ-ra az illegális hulladék összegyűjtése és elszállítása, mind a munkatársainak, mind azoknak a civileknek, akiknek fontos környezetük rendezettsége, rengeteg munkát ad. Aki azonban a szabályok betartásával, a meghirdetett helyeken és időpontokban adja le a számára felesleges hulladékot, biztos lehet benne, hogy az a megfelelő környezetvédelmi előírások betartásával kerül elhelyezésre, megsemmisítésre vagy újrahasznosításra.

Zöld híd tájékoztatás