ELHUNYT DR. TAKÁCS EDIT GYERMEKORVOS

  • 2021.09.28.
  • Önkormányzati aktuális hírek

.

Gyászhír

Mély fájdalommal tudatjuk Mindenkivel, aki szerette, hogy súlyos betegségben, életének 78. évében elhunyt
Dr. Takács Edit
aranyokleveles gyermekorvos, címzetes főorvos.

  

A Budapesti Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomáját „csecsemő és gyermekbetegségek” szakvizsgával fejlesztette tovább. 1975-ben épült Veresegyházon az az egyéni igényeket is kielégítő, modern orvosi rendelő, amely akkoriban Magyarországon egyedülállónak számított. Ebben az épületben, első gyermek-körzeti orvosként egyedül fektette le a csecsemő-, gyermek- és iskolaorvosi ellátás alapjait a községben.

Munkáját a helyi tanács Díszoklevéllel, a megye Főorvosi Dicsérettel, a Minisztertanács Kiváló Munkáért kitüntetéssel jutalmazta.

1983-ban Újpestre került, ahol 23 gyermekorvos választott vezetője, majd érdekvédelmi képviselője volt.

A rendszerváltás első éveiben tagja volt annak a 3 tagú munkacsoportnak, amely a háziorvosi rendelet megalkotásával egyidőben sikerrel munkálkodott a gyermekorvoslás fennmaradásáért és elismeréséért.

Tagja volt a Gyermekgyógyász Szakmai Kollégiumnak és szakfőorvosa a főváros 13 kerületének.

2012-ben visszatért Veresegyházra és gyermek-háziorvosként tevékenykedett nyugdíjba vonulásáig.

Régi betegei most már szülőként, nagyszülőként bármikor fordulhattak hozzá, hiszen élete végéig, amíg egészségi állapota engedte, szolgálta hivatását.

Csendes, szerény, a hivalkodásoktól tartózkodó, puritán ember volt.

A szakma kiválósága.

A gyermekek határtalan szeretetéért és fáradhatatlan gyógyító munkájáért 2020-ban a város Szotáczky József Szociális és Egészségügyi Díjjal tüntette ki.

 

 

Temetésére 2021. október 8-án 12.00 órakor a veresegyházi katolikus temetőben kerül sor, ahol búcsút vehetnek tőle mindazok, akik szerették és tisztelték.