ÉRTESÍTÉS TELEFONOS CSALÓRÓL

  • 2021.03.03.
  • Önkormányzati aktuális hírek

.

Tisztelt Veresegyházi Lakosok!

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Veresegyházi Polgármesteri Hivatal ügyintézőjének kiadva magát, telefonos csaló hívogat fel magánszemélyeket.

 

Azt állítja a telefonban, hogy a hívott fél 50.000.-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül, amihez a bankszámlaszámát és a hozzá tartozó azonosító adatokat kéri. Amennyiben a hívott félnek nincsen bankszámlaszáma, elmondása alapján ebben az esetben, nem is jár a támogatás. Beszéde nyugodt, összeszedett.

 

A Veresegyházi Polgármesteri Hivatal semmilyen esetben nem kéri a lakosokat telefonon, hogy adják meg a bankkártyára vonatkozó adataikat.

 

Kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek a banki adataikra! Ne adjanak meg semmilyen adatot addig, amíg nem győződtek meg a hívás valódiságáról!

 

Ha megadták jelszavukat, netbank azonosítójukat, esetleg bankkártya adataikat, kérjük, haladéktalanul jelezzék a saját bankjuk felé! Ha pedig a csaló már kisebb-nagyobb összeget is ki tudott csalni Önöktől, abban az esetben feltétlenül tegyenek feljelentést a rendőrségen.

 

Legyenek nagyon óvatosak!

 

 

 

Garai Tamás

jegyző