Felhívás - Házszámtáblák elhelyezése

  • 2016.10.26.
  • Önkormányzati aktuális hírek

Tisztelt Veresegyházi Lakosok!
Veresegyház területén tapasztalható, hogy az ingatlanok házszámmal történő megjelölése sok helyen hiányos, nem megfelelő. Ez akadályozza a Magyar Posta munkáját, gondot okozhat a tűzoltóság, mentőszolgálat munkájában és akadályozza a tájékozódást a városban.

Ezúton felhívom a lakosok figyelmét, hogy 2016. október 31. napjáig, ingatlanjaikat lássák el megfelelő, a közterületről jól látható házszám táblával. Veresegyház Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterületek elnevezése, elnevezésük megváltoztatására irányuló kezdeményezés, a házszám és cím megállapítás és változtatás, valamint az ingatlanok házszámmal történő megjelölésének szabályairól szóló 17/2013. ( V. 23.) számú rendelet 6.§-a értelmében az ingatlan házszámmal történő megjelölése, házszámtábla kihelyezése, valamint annak megrongálódása esetén cseréje, az ingatlan tulajdonosának kötelessége.

Tájékoztatom továbbá az érintetteket, hogy lehetőség van egységes (műanyag kivitelű) házszámtábla rendelésére a Veresegyházi Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály, Építésügyi Csoportjánál, személyesen a Városházán az I. emelet 131, 132 és 135 számú irodákban és a földszinti recepciós pultnál elhelyezett megrendelő lapokon, vagy elektronikus levelezés útján az apro.gyongyi@veresegyhaz.hu, vagy holosine.ildiko@veresegyhaz.hu e-mail címeken.

A megrendelt házszámtáblák ára egységesen br. 500.- Ft./db. A befizetés történhet személyesen a városházán a pénztárban, illetve átutalással az önkormányzat 10402991-49565452-57481014 számú számlájára.

Az önkormányzat 2016. november 1. napjától megkezdi a táblák kihelyezésének ellenőrzését. Abban az esetben, ha az ingatlan házszámmal történő megjelölése hiányzik vagy nem megfelelő, az ingatlantulajdonos felé első esetben 10 000.- Ft. bírság kiszabására kerül sor.

Természetesen jelen felhívás nem vonatkozik a házszámmal megfelelően megjelölt ingatlan tulajdonosára.