GYERMEKFELÜGYELET A KÉZ A KÉZBEN ÓVODÁBAN

  • 2021.03.06.
  • Önkormányzati aktuális hírek

.

K ö z l e m é n y
A K É Z A K É Z B E N Ó V O D Á B A N
a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején biztosítandó gyermekfelügyelet helyi szabályairól
Összhangban a 111/2021. (III.6.) Korm. rendeletben foglaltakkal 2021. március 8-tól előre láthatóan április 7-ig az Intézmény az alábbiak szerint biztosítja a gyermekfelügyeletet:
1. A kormányrendelet felkéri a szülőket, hogy csak a legszükségesebb helyzetben vegyék igénybe a gyermekfelügyeletet, így az intézményi ellátást csak a munkavégzésre és a védekezésben való részvételre hivatkozással tudjuk biztosítani.
2. Nem fogadjuk az ügyeleti rendszerben azon gyerekeket, akik szülője nem rendelkezik munkahellyel, GYES-en, GYED-es, szülési szabadságon van, otthon dolgozik vagy ideiglenesen HOME OFFICE rendszerben dolgozik, aki betegállományban, illetve táppénzen van, önkéntes vagy hatósági karanténban van, illetve főállású anya. Emellett nem fogadjuk azon gyermekeket sem, akik a szokványos óvodáztatás idején félnapos intézményi ellátásban részesülnek.
3. Az ügyeletre jelentkezés, a rendkívüli helyzetre való tekintettel telefonon történik!
Aki 2021. március 8-tól igénybe kívánja venni a gyermekfelügyeletet 2021. március 7-én vasárnap 8 óra és 14 óra között kell telefonon jeleznie szándékát az Intézményvezető felé.
Pásztor Katalin intézményvezető; telefonszám: +36-70-504-67-77
Egyéb esetben a gyermekfelügyeletre való jelentkezés legkésőbbi időpontja az igénybevételt megelőző munkanap 11 óra, aki ezt követően jelzi szándékát csak a 2. munkanaptól tudja igénybe venni a felügyeleti ellátást.
4. A gyermekfelügyeletre kijelölt helyszín:
2112 Veresegyház, Széchényi tér 2. (2. számú tagóvoda)
A gyermekfelügyelet reggel 6 óra és 17:30 óra között vehető igénybe.
A reggeli érkezés 8 óráig meg kell történjen!
Váltóruha és cipő, valamint ágynemű biztosítása szükséges!
5. A szülő a gyermekfelügyelet első napján írásban köteles nyilatkozni, a gyermekfelügyelet igénybevételének jogosultságáról, valamint arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben.
6. Az előzőeken túl nem fogadhatják az ügyeletben azokat a gyermeket sem, akiknél orrfolyás, köhögés, felső légúti és/vagy megfázás tünetei észlelhetőek. Amennyiben ezen tünetek az ügyeletben lévő gyermeknél jelentkeznek, az intézmény a szülőt azonnal értesíti, aki köteles haladéktalanul intézkedni a gyermek hazaszállításáról.
7. A gyermekfelügyeletben az étkezési térítési díj a szokásos rendben fizetendő, az étkezési díj kedvezményi, illetve mentességi jogosultságok figyelembe veendők.
8. Ételallergiás gyermek étkezését az óvoda ezen időszak alatt nem tudja biztosítani, az ilyen gyermek étkezéséről a szülőnek kell gondoskodnia.
Veresegyház, 2021. március 6.
PÁSZTOR KATALIN s.k.
intézményvezető
Veresegyház Város Önkormányzata, mint a Kéz a Kézben Óvoda fenntartója a Közleményben foglaltakat jóváhagyja.
Fenntartó képviseletében:
CSERHÁTI FERENC s.k.
alpolgármester