MINISZTÉRIUMI ÁLLÁSFOGLALÁS AZ ELKERÜLŐ ÚTRÓL

  • 2020.01.17.
  • Önkormányzati aktuális hírek

.

Tájékoztatás
az M3 autópálya (Gödöllő) – M2 gyorsforgalmi út közötti összekötő út megépítésének tárgyában

 

 

A Budapesti Agglomeráció észak-keleti részén lévő települések 2019. decemberében közös levélben fordultak prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úrhoz az összekötő út megépítése érdekében.

A 2020. január 13-án Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkártól kapott válasz értelmében a Gödöllő – Vác tengely mentén húzódó településeken a tranzitforgalom új, elkerülő nyomvonalsávra terelése céljából, a települések forgalmát csökkentő, hatékonyabb forgalom levezetést biztosító fejlesztési igényt a Minisztérium szakmailag támogatja.

A fővárosi agglomerációs forgalom mértékére is tekintettel az M3 autópálya – M2 gyorsforgalmi út új főúti kapcsolatának tervezése és kiépítése összhangban van az Útprogram céljaival, így e főútnak az Útprogramba történő felvételét a Minisztérium előterjesztés formájában 2020 tavaszán kezdeményezni fogja.

A Kormány döntésének függvényében a térségben, az egyben térségi kapcsolatokat is biztosító új főút nyomvonalának pontos vizsgálata megkezdődhet. Első lépésben a projekt előkészítését szükséges elvégezni, majd ezt követően születhet döntés a kivitelezésről.