TÁJÉKOZTATÁS A KÁRT OKOZÓ VADAK ELEJTÉSÉRŐL

  • 2020.10.12.
  • Hírarchívum

.

Tájékoztatás és felhívás az ingatlantulajdonosok részére!

 

 

Veresegyház belterületén a kárt okozó vadak (pl. vaddisznó, borz, róka) speciális elejtéséhez, számuk apasztásához az önkormányzat- a Gödöllői Rendőrkapitányság engedélye alapján – szakembert bízott meg. A felkért személyek megbízólevéllel ellátva keresik fel a vaddisznók által bejárt területeket és segítenek megoldani a problémát.

 

Az újonnan kiadott engedély 2020. október 8-tól, 2021. január 8-ig szól és Veresegyház teljes belterületére vonatkozik.

 

A megbízott személyek tevékenységüket délután 14.00 óra és reggel 06.00 óra közötti időszakban látják el.

 

A belterületen kárt okozó vadak elejtése lőfegyverrel, a vonatkozó szigorú biztonsági szabályok betartása mellett történik.

 

Amennyiben Ön is észlel kárt okozó vadat a környezetében, azt kérjük bejelenteni, a pontos cím megjelöléssel a 06-20-922-6699-es telefonszámon Molnár Balázs megbízott vadásznál vagy a Hivatal 06-28-588-631-es telefonszámán Hermann Violetta környezetvédelmi szakreferensnél.

 

A valódi megoldást azonban közösen, Önökkel együtt találhatjuk meg, ezért a segítségüket kérjük! Az erdő közelében élők megfelelő kerítések építésével, az elhanyagolt telkeken a bozótosok felszámolásával, a területek lekaszálásával, rendbetételével segíthetik munkánkat. Fontos, hogy a vadat ideiglenes vagy állandó etetési tevékenységgel senki ne szoktassa belterületre!

 

 

Közreműködésüket előre is köszönjük!