Tájékoztatás szúnyoggyérítésről

  • 2019.06.27.
  • Hírarchívum

.

 KÖZÉRDEKŰ FELHÍVÁS KÖZTERÜLETEN VÉGZENDŐ SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL! – VÁLTOZÁS !
 
        Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy jogszabályi előírásokkal rendelkező kivitelező cég földi kémiai szúnyoggyérítési munkát végez Veresegyház Város Önkormányzata megbízásából Veresegyház közigazgatási területén.
         A szúnyoggyérítési munkát földi kémiai irtás során az OEK által engedélyezett Deltasect szúnyogirtó szerrel, a meteorológiai körülmények függvényében:
2019.június 26-án este 21.00 órától 04.00 óráig tervezik elvégezni.
          Amennyiben a meteorológiai előrejelzésekkel ellentétben csapadékos, szeles idő lenne ezen a napon, és indokolttá válna a gyérítés elhalasztása, akkor a szúnyoggyérítésre néhány napon belül kerülne sor.
Tisztelt Lakosok!
A tegnapi napon (június 26. napján) a felhívásban megadott módon a szúnyoggyérítés a település nagyrészén megtörtént.
Műszaki okok miatt a megrendelt munkát nem tudták befejezni a Hegyek és a Harmatok településrészeken.
A két településrészen az időjárás függvényében folytatódnak a munkák a mai napon (június 27.-én) vagy a holnapi napon (június 28.-án) az éjszakai órákban.
A kellemetlenségért további türelmüket kérjük.

         A szúnyogirtó szer élőlényekre és az emberre ártalmatlan. A közterületi használatra engedélyezett. A gyérítési munkákat kisteherautón elhelyezett melegköd-képző géppel végezzük. A felhasznált szúnyogirtó szer emberre, állatra, növényre veszélytelen. Ez az anyag széleskörűen használatos.

         Fontos! A melegköd-képzése zajjal és nagy mennyiségű fehér, füstszerű anyag megjelenésével jár. A köd légtérbe bocsátása után 10-15 méter vastagságban elterül a levegőben a talajszint felett, és kedvező időjárás esetén hosszabb ideig is érzékelhető marad. A ködöt alkotó parányi szemcsék gyérítik a vérszívókat. Kérjük a lakosságot, hogy a jelzett időpontban a gépi zaj és légszennyezés miatt az ablakokat tartsák csukva.

  

Combi Kft.
06/20 945-9090

Veresegyházi Polgármesteri Hivatal

28-588-600