Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny

  • 2016.06.25.
  • GAMESZ hírarchívum

Kedves Lakosok!
 
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy városunk benevezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre. Az országosan ismert mozgalom célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és nem utolsósorban bemutatása, népszerűsítése. A mozgalom részeként évente kb. 300 település nevez be a hazai megmérettetésre, amelynek során megválasztják az öt legvirágosabb várost, falut és Budapesti kerületet.
 

Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny

Kedves Lakosok!
Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy városunk benevezett a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre. Az országosan ismert mozgalom célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és nem utolsósorban bemutatása, népszerűsítése. A mozgalom részeként évente kb. 300 település nevez be a hazai megmérettetésre, amelynek során megválasztják az öt legvirágosabb várost, falut és Budapesti kerületet.
A verseny bíráló bizottsága 2016. június 29-én, szerdán látogat el városunkba, hogy megfigyelje mit tettünk a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése és megőrzése érdekében.

Mint ahogyan a verseny célkitűzéseiben is megfogalmazódik, de a gyakorlatban is tapasztalhatjuk, a lakosság támogató együttműködésével lehetősége van Veresegyháznak új zöldfelületek, parkok, fasorok létesítésére és fenntartására, a kulturált, egészséges környezet kialakítására, a közterek, az utcák és az intézmények virágosítására, azok szépségének, ápoltságának megőrzésére.

Továbbra is kérjük támogatásukat, őrizzük együtt közös értékeinket, virágainkat, fáinkat a városban! Felhívjuk továbbá Önöket arra, hogy június 29-ig mindenki helyezzen különös hangsúlyt lakókörnyezetének rendbetételére. A városban a Virágos porta cím odaítélő bizottsága is megkezdte munkáját, a nyár folyamán tételesen minden utcán végigmennek és minden lakóház kertjét, portáját megtekintik.

Veresegyház, 2016. június 20.
Köszönettel: GAMESZ főkertész