I. fokú vízkorlátozás elrendelése

  • 2022.07.20.
  • Önkormányzati aktuális hírek

.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. kezdeményezésére, a rendkívül magas hőmérsékletű, csapadék nélküli időjárás miatt jelentkező ellátási problémák megoldásaként, a folyamatos ivóvíz ellátás érdekében Pásztor Béla polgármester 2022. július 20-tól visszavonásig I. fokú vízkorlátozást rendelt el.
 
A vízkorlátozás időtartama alatt Veresegyház közigazgatási területén a takarékos ivóvíz felhasználás mellett tilos az ivóvíz-hálózatról:
– a tömlős locsolás 6 – 23 óra között,
– a járdák, utak mosása, automata öntözőberendezések működtetése,
– gépjárművek tömlős mosása,
– úszómedencék feltöltése.
 
Az elsőfokú vízkorlátozás elrendelésére a DMRV Zrt kezdeményezése alapján a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 4. § c) pont és a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II.27.) Korm. rendelet 83. §-a alapján került sor.
Az I. fokú vízkorlátozás elrendelésének indoka a jelentősen megnövekedett vízfogyasztás és a Gödöllői Térség vízellátását biztosító vízellátó rendszer csökkent kapacitású működése, amelyet egy nagy átmérőjű ivóvíz-távvezetéken történt műszaki meghibásodás okoz.