A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS ÚJ SZABÁLYAI

  • 2022.01.03.
  • Önkormányzati aktuális hírek

.

 
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2022. január 1-jétől változik a szelektív (csomagolási) hulladék kihelyezésének módja!

 

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-től kapott tájékoztatás alapján a hulladékgazdálkodási közszolgáltató a továbbiakban az ingatlanoknál szelektív hulladék cserezsákot nem helyez el, az új szabályozás értelmében a lakosság a háztartásokban keletkező csomagolási hulladékot bármilyen átlátszó, áttetsző zsákban kihelyezheti az ingatlan elé a megszokott gyűjtési napokon. (Azokat a zsákokat amelynek átláthatósága, ezáltal tartalma nem látható, a szolgáltató nem fogja elszállítani.)  Javasoljuk az ingatlan-tulajdonosok számára az eddig jól bevált átlátszó műanyag zsákok alkalmazását, amelyek háztartási termékeket árusító üzletekben beszerezhetők.

Kérjük a lakosokat, továbbra is ügyeljenek a zsákok megfelelő lezárására, hogy a hulladék közterületen ne szóródjon szét.  Felhívjuk egyben figyelmüket, hogy a megfelelően tömörített szelektív hulladék kisebb zsákban is elfér.

Együttműködéseket köszönjük!