ÉRTESÍTÉS III. FOKÚ HŐSÉGRIASZTÁSRÓL

  • 2019.06.13.
  • Hírarchívum

.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Országos Tisztifőorvosa 2019. június 12-én (szerda) 00.00 órától 2019. június 16-án (vasárnap) 24.00 óráig III. fokú hőségriasztást adott ki. A hőségriasztást a tartósan igen magas hőmérséklettel együtt járó, megnövekedett egészségi kockázatok teszik indokolttá.  A további tudnivalók a csatolt mellékletben találhatók.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az igénybe vehető légkondicionált közintézmény városunkban az intézmény nyitvatartási idejében a Városháza – földszinti aula (Veresegyház, Fő út 35.), valamint a Szabadidős és Gazdasági Innovációs Centrum Kamara és Konferenciaterme (Veresegyház, Fő út 45. II. emelet).
Emellett nyitvatartási időben igénybe vehetők még:
a Spar áruház közösségi terei, a COOP áruház közösségi terei és a Triangolo Bevásárlóközpont közösségi terei.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a magas UV sugárzás miatt lehetőség szerint ne tartózkodjanak a tűző napon délelőtt 11 óra és délután 15 óra között. Folyamatosan gondoskodjanak a megfelelő UV sugárzás elleni védelemről (fényvédő krémek használata, sapka/kalap, laza világos ruházat viselése, árnyékban tartózkodás). A hirtelen nagy hőmérséklet-ingadozás elkerülése érdekében a légkondicionált helyiségekbe való belépéskor megfelelő ruházatról gondoskodjanak, mivel a nyári meghűléses megbetegedések többsége ezáltal elkerülhető. A rendszeres folyadékpótlás és sópótlás biztosítása is szükséges.
Csecsemőket, kisgyermekeket árnyékban levegőztessék, széles karimájú kalappal védjék. A gyermekeket mindig kínálják bőségesen folyadékkal. Idősek és krónikus betegségekben szenvedők a gyógyszeres kezelés mellett fokozottan figyeljenek a megfelelő folyadékpótlásra. Gyerekeket, állatot zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban ne hagyjanak.
Figyeljenek embertársaikra!
Bevásárlást, ügyintézést lehetőleg ne a nap legmelegebb óráira időzítsék.

Köszönjük!
Veresegyház Város Önkormányzata