Felhívás és Tájékoztatás az ingatlantulajdonosok részére

  • 2023.06.23.
  • Önkormányzati aktuális hírek

Veresegyház belterületén a kárt okozó vadak (pl. vaddisznó, borz, róka) speciális elejtéséhez, számuk apasztásához az Önkormányzat - a Gödöllői Rendőrkapitányság engedélye alapján – szakembert bízott meg. A felkért személyek megbízólevéllel ellátva keresik fel a vaddisznók által bejárt területeket és segítenek megoldani a problémát.

 

A jelenlegi engedély 2023. május 23-tól, 2023. augusztus 23-ig szól és Veresegyház, belterületén lévő zöld területek melletti utcákra vonatkozik.

 

A belterületen kárt okozó vadak elejtése lőfegyverrel, a vonatkozó szigorú biztonsági szabályok betartása mellett történik.

 

Amennyiben Ön is észlel kárt okozó vadat a környezetében, azt kérjük bejelenteni, a pontos cím megjelölésével a 06-20-922-6699-es telefonszámon Molnár Balázs megbízott vadásznál vagy a Polgármesteri Hivatal 06-28-588-631-as telefonszámán Hermann Violetta környezetvédelmi referensnél.

 

A valódi megoldást azonban közösen, Önökkel együtt találhatjuk meg, ezért a segítségüket kérjük! Az erdő közelében élők megfelelő kerítések építésével, az elhanyagolt telkeken a bozótosok felszámolásával, a területek lekaszálásával, rendbetételével. Fontos, hogy a vadat ideiglenes vagy állandó etetési tevékenységgel senki ne szoktassa belterületre!

 

 

Közreműködésüket előre is köszönjük!