Forgalmi rend változás a Csonkás-Tópart városrészen!

  • 2019.03.28.
  • Hírarchívum

.

Tisztelt Lakosok, Érdekeltek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Csonkás-Tópart városrészen a közelmúltban megváltoztattuk a közlekedés lassítását és biztonságát szolgáló sebességkorlátozó táblák rendszerét.

Az eddigi, kereszteződésenként kihelyezett 30-as táblák helyett az említett városrész „30-as ZÓNA”  övezeti besorolást kapott.

A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975 (II.15.) KPM-BM együttes rendelet 14. §, z/1) pont „korlátozott sebességű övezet” - pl. ZÓNA 30 - jelzőtábla azt jelzi, hogy a „korlátozott sebességű övezet vége” jelzőtábláig az úton a táblánál megjelöltnél nagyobb sebességgel haladni tilos.

Fenti intézkedéssel nincs szükség a sebességkorlátozó táblák útkereszteződések utáni megismétlésére, a legfeljebb 30 km/h haladási szabály mindaddig a teljes területre hatályos, amíg a zóna végét jelző táblát elhagytuk. A közel azonos szerkezetű Csonkás-Tópart városrészek valamennyi utcájára egységesen vonatkozik, ezért a mellékelt térkép által határolt területen kérjük az új forgalmi rend szabályait figyelembe venni.

A tábla, mint forgalomlassító tényező önmagában nem elegendő a sebességhatárok betartatására, ezért egyben felhívjuk figyelmüket arra is, hogy a rendőrséggel együttműködésben az erre alkalmas és közlekedési szempontból leginkább indokolt helyi közutakon, Veresegyház területén a jövőben sor kerül sebességmérésekre. 

Célunk a városi közutakon történő biztonságosabb közlekedési morál megteremtése.

 Térkép