Volánbusz tájékoztatás közlekedési változásokról

  • 2018.08.31.
  • Hírarchívum

.

Tisztelt Polgármester Asszony!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

Engedje meg, hogy röviden tájékoztassam a településüket is érintő közlekedési változásról.

 

Mint bizonyára Ön előtt is ismert, az elmúlt időszakban jelentős, a térség közlekedési ellátását akadályozó mértékű szolgáltatási elégtelenségek jelentkeztek a társaságunk által megbízott alvállalkozó működésében. Mivel a helyzet a sorozatos egyeztetések és a szerződésben foglalt szankciók érvényesítése ellenére sem változott, a VOLÁNBUSZ Zrt. 2018. augusztus 10-én a szolgáltatás teljes körű átvétele mellett döntött. Ennek megfelelően szeptember 1-jétől a zsámbéki, majd szeptember 8-tól a váci és gödöllői térségben is társaságunk végzi a közszolgáltatási tevékenységet.

 

Az autóbuszos kiszolgálás feltételeinek teljes körű megteremtése ilyen rövid idő alatt jelentős terhet ró a társaságra, de minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy az üzemeltető-váltás az utasok számára zökkenőmentesen történjen, és érzékelhető minőségi javulást eredményezzen. Folyamatosan zajlik az autóbusz-vezetők felvétele, munkatársaink mindent megtesznek a feladat ellátásához szükséges járműállomány biztosítása érdekében. A meglévő autóbuszok üzemeltetése mellett a társaság rendelkezésére álló tartalékállomány teljes felhasználásával igyekszünk gondoskodni az utasok elszállításáról. Szeptember 1-jétől további, új beszerzésű járművek forgalomba állítása történik, mely jelentősen növeli a szolgáltatás minőségét, az utazás komfortját.

 

Bízunk benne, hogy a fentebb leírt intézkedéseink hatására utasaink számára érzékelhető javulás áll be az autóbuszos közlekedési ellátásban, ugyanakkor hangsúlyozni szeretnénk, hogy a rendelkezésre álló időtartam rövidsége és a feladat rendkívüli összetettsége miatt a VOLÁNBUSZ-tól megszokott szolgáltatási színvonal helyreállása időt vesz igénybe. A stabil, menetrendszerű kiszolgálás biztosítását tovább nehezíti a szeptember 1-jei iskolakezdést kísérő megnövekedett közúti forgalom, valamint a Pest megyében és Budapest területén zajló útépítési munkálatok okozta forgalomkorlátozások is.

 

Mindezek alapján tisztelettel kérem szíves türelmüket és megértésüket a rendkívüli helyzettel kapcsolatban, munkatársaimmal együtt mindent megteszünk annak érdekében, hogy a település lakói mihamarabb magas színvonalú, megbízható közlekedési szolgáltatásban részesüljenek.

 

Kérjük, hogy a Hivatalukhoz esetlegesen bejelentéssel fordulókat fentiek alapján szíveskedjenek tájékoztatni.

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönöm!

 

Tisztelettel,

 

Kameniczky Ákos

forgalmi igazgató

 

VOLÁNBUSZ Zrt.