KÖZLEMÉNY - 71. számú vasútvonal korszerűsítésének ismételt környezetvédelmi eljárása megindításáról

  • 2023.09.06.
  • Önkormányzati aktuális hírek

É R T E S Í T É S
 
Tisztelt Veresegyházi Lakosok!
 
A FŐMTERV Zrt. az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából (korábbi NIF és NKK Zrt.) a 71. számú Rákospalota-Újpest-Vácrátót-Vác közötti vasútvonal engedélyezési tervei elővárosi célú fejlesztésére, valamint kapcsolódó új közúti fejlesztések és közúti korrekciók megvalósítására vonatkozóan, új környezeti hatásvizsgálati eljárást indított el a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet alapján. (KEO-00315-1-2023)
Fentiekre való tekintettel a Pest Vármegyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályának a környezetvédelmi hatósági eljárás megindításáról szóló közleményét Veresegyház Város hivatalos honlapjára közzéteszem.
 
A Környezetvédelmi Hatóság a közleményében foglaltak szerint, a 314/2005. (XII.25.) Korm. rendelet 9. § (1) és (3) bekezdései szerint tartandó közmeghallgatást a veszélyhelyzet ideje alatt a 16/2023. (IV.27.) Korm. rendelet 3. § (1) bekezdése alapján az érintettek személyes megjelenése nélkül tartja meg. A Környezetvédelmi Hatóság elektronikus úton közzétett kérelem és mellékletei az alábbi elektronikus elérési útvonalon érhetők el:
A www.kormanyhivatalok.hu oldalon Pest Vármegye kiválasztását követően a dokumentumok, nyomtatványok gombra kattintva a szabadszöveges keresés alkalmazásával a KEO-00315-1-2023 szövegrészletre történő rákereséssel.
 
 
További tájékoztatás az alábbi e-mail címen igényelhető:
 
 
Közzététel időpontja 2023. szeptember 05.