Támaszpont MOPKAMagunkról

A Támaszpont MOPKA (Támaszpont Mentálhigiénés, Oktatási és Prevenciós Közhasznú Alapítvány) 2011 decemberében alakult. 2012 tavaszától üzemeltetjük a Köz-Pont Ifjúsági Házat. 2017-től már mindennapos nyitvatartással segítjük a fiatalok hasznos szabadidő eltöltését. Alapítványunk segítséget nyújt a fiataloknak a pályaorientációban, a hazai, és külföldi tanulási és munkalehetőségek megismerésében, és az ehhez kapcsolódó lehetőségek kihasználásában. Segítjük a fiatalok mentális egészségét személyes tanácsadással és problémakezeléssel (szakemberek bevonásával), kiscsoportos foglalkozásokat, és rendhagyó osztályfőnöki órákat tartunk. Tagjai vagyunk az Európai Ifjúsági Centrumok Hálózatának (ENYC). 2013-óta már Eurodesk régiós koordinátori feladatokat is ellátunk. ESC küldő, fogadó és koordináló szervezet vagyunk. Alapító tagként segítjük a Veresegyházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkáját.

Segítjük a 2018-ban megalakuló Ifjúsági Bizottság munkáját.

Városi ünnepeken, rendezvényeken szervezzük a segítő önkéntes fiatalok munkáját, és tevékenyen részt veszünk az eseményeken. A városban működő más civil szervezetekkel, valamint Magyarország más területein működő ifjúsági szervezetekkel is jó a kapcsolatunk, folyamatosan együttműködünk, közös programokat szervezünk. Közösségi szolgálatra sok fiatalt fogadunk, akik helyben laknak, de távolabbra járnak középiskolába. Angol és olasz nyelvet tanítunk TPRS módszerrel, de ingyenesen biztosítjuk a nyelvoktatást és gyakorlást, nyelvi, és egyéb tantárgyi korrepetálást a súlyosan hátrányos helyzetű fiatalok számára. Fiatalok közösségeinek, amatőr zenekarok próbáinak, dráma foglalkozásoknak adunk otthont. Segítjük a fiatalok által szervezett programok szervezését, lebonyolítását (filmklub, Veresi Ifjúsági Fesztivál...stb.). Rendszeresen tartunk foglalkozásokat, ahol a kézműves technikák alkalmazásával kreatívan alkothatnak a fiatalok.

Egyre több és változatosabb, a fiatalok igényeihez alakított programot biztosítunk. Jelenlegi stratégiánkban különösen nagy hangsúlyt fektetünk a fiatalok önbizalom fejlesztésére, az önismereti, párkapcsolati, beilleszkedési problémáikban való segítségre, valamint arra, tartalmas szabadidős lehetőségeket biztosítsunk számukra.

 

Az alapítvány adószáma:

18278732-1-13

KÖSZÖNJÜK, HOGY ADÓJA 1 SZÁZALÉKÁVAL TÁMOGATJA ALAPÍTVÁNYUNKAT!

 

Székhely: 2112 Veresegyház, Kútfő utca 38.

Ifjúsági Ház címe: 2112 Veresegyház, Fő út 68.

Weboldal: www.tamaszpont.net

E-mail cím: mopka@tamaszpont.net

Telefonszám: +3628384657

 

Nyitvatartás:

Hétfő:             12:00-20:00

Kedd:             12:00-20:00

Szerda:            12:00-20:00

Csütörtök:       12:00-20:00

Péntek:            12:00-20:00

Szombat:         egyeztetés szerint

Vasárnap:        egyeztetés szerint