Autóval Veresegyház környékén


Veresegyház kedvező elhelyezkedéséből adódóan Budapest és Vác nevezetességei könnyedén megközelíthetőek. Hasonlóan gyorsan eljuthatunk Gödöllőre is, ahol kétségkívül a legtöbbeket vonzó látványosság a Gödöllői Királyi (Grassalkovich) Kastély. A város emellett egyéb látnivalókat is kínál, az Arborétumtól a Városi Múzeumon át a Babatvölgyi tanüzemig.


A Babatvölgyi Területfejlesztési- és Szaktanácsadási Tanüzem a Szent István Egyetem és a Gödöllői Agrárközpont Kht. szakmai irányításával működik. A tanüzem Gödöllőtől 3 km-re Aszód irányában, az Aranyos-patak völgyében helyezkedik el. A kiterjedése 100 hektár legelő és erdő, továbbá 11 mesterségesen duzzasztott tó amely szép természeti környezetben található. A terület természetvédelmi oltalom alatt áll. 2008 tavaszán nyitották meg a Falusi Udvart, melyben Magyarországon fellelhető őshonos állatfajták láthatóak és ismerhetőek meg.

http://www.babat.hu/

 

Gödöllő városhoz tartozik a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika, az ország második leglátogatottabb Mária-kegyhelye.

 

Őrbottyánban található az ország egyetlen működő, Gombos Miklós  mester által üzemeltetett harangöntő műhelye, valamint a Pálos Kolostor, ami 1760 körül épült a Pálos rendi szerzetesek számára.

Mogyoródon a Hungaroring, a Gokart Centrum, az Aquarena Mogyoródi Vízipark csalogatja a vendégeket, valamint érdemes megtekinteni a Szent László kilátó-kápolnát. A dimbes-dombos táj legmagasabb pontja a Somlyó-hegy (Gyertyános 326 m). A Hungaroring exkluzív környezetében működik egy vezetéstechnikai centrum, tanpályával. (tanpalya.hu)

 

Szadán a Székely Bertalan Múzeumot látogathatjuk meg és a Grassalkovich Kúriát. A kúria 1820 körül épült, 1987-ben impozáns faluházzá alakították.

 

Vácrátóton a Botanikus Kert fogadja a látogatókat. A botanikus kert természetvédelmi terület, egyes építményei műemléki védelem alatt állnak.


Fóton
, a volt gyermekvárossal szemben a Fóti Templomot tekinthetjük meg.


Dunakeszin
a repülőtér és a lóversenypálya fogadja a látogatókat.


Aszódon
a Podmaniczky és Széchenyi Kastély érdemes megtekintésre.

Isaszegen minden év áprilisában katonai hagyományőrző csoportok elevenítik fel az 1849. évi tavaszi hadjárat isaszegi csatájának emlékét.