Eb nyilvántartás

A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatósága, valamint a Magyar Állatorvosi Kamara, köz- és állategészségügyi szempontból fontos betegségre, a veszettség elleni védekezésre hívja fel a lakosság figyelmét.
Pest megye területén, az elmúlt években jelentős emelkedés állapítható meg a veszettség vírusának kimutatásában, a korábbi időszakhoz képest, az érintett állatok zöme róka volt, de előfordult szarvasmarha, kecske és kutya is.
A veszettség elleni védekezés hatékonysága érdekében önkormányzatunk 2013. évtől az ebösszeírás alapján, az „Ebösszeíró adatlapon” szereplő adatokról helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
Tájékoztatom, hogy az ebek nyilvántartásba vételéhez, minden ebre külön adatlapot szükséges kitölteni, mely Veresegyház város honlapjáról – www.veresegyhaz.hu – letölthető, a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán beszerezhető vagy szabadon másolható. 
A helyi nyilvántartás teljessége érdekében, amennyiben nincs a tulajdonában, illetve ingatlanán nem tart ebet, kérem, szíveskedjen a „Nyilatkozatot” kitölteni.
 
Amennyiben bejelentési kötelezettségének eddig nem tett eleget, vagy bejelentéséhez képest változás következett be, kérem, hogy a kitöltött „Ebösszeíró adatlapot” illetve a „Nyilatkozatot”, szíveskedjenek a Veresegyházi Polgármesteri Hivatal részére megküldeni vagy a hivatal recepcióján elhelyezett gyűjtőládákba, zárt borítékban bedobni.
 

Ügyintéző:

Név Iroda Telefon E-mail
Moczár Inez 116 06/28-588-620 moczar.inez@veresegyhaz.hu

 

Letölthető nyomtatványok: